Vintervind – Marie & Tor Kvammen

Varm duo i kald vestlandsvind
En bitende vintervind i et forblåst Vestlandslandskap kan skape varmende toner. Det demonstreres på strålende vis i den nye singelen ”Vintervind” av Marie og Tor Kvammen. Om tittelen måtte høres kald ut, varmer denne folk-balladen akkurat der den skal. ”Og gjennom stormens kast så e du min og eg e din”, synger paret, akkompagnert av banjo og steelgitar, og tetter med det sprekkene for kald vintertrekk i de norske novemberstuene.

 

Ideen til sangen kom en kveld vinden ulte utenfor og jeg tenkte på hvordan kulden ofte gjør at vi mennesker kommer nærmere hverandre. Vi fyrer i peisen, sitter tettere sammen eller deler en kopp kakao, smiler Marie.

 

Marie og Tor har lang fartstid som sangere hver for seg, men dette er den første egenskrevne sangen de gir ut sammen. Senere i november kommer juleplaten deres ”Juleklang”, med både sjeldne og mer kjente julesanger på norsk. ”Vintervind” er en lovende forsmak på hva vi har i vente.

Om Marie og Tor Kvammen:
Marie og Tor Kvammen er fra Sandnes i Rogaland og er soloartister hver for seg, men synger sammen som en duo i juletider. Marie har de siste
årene gitt ut singlene «River» og «Dance», og har en EP på trappene i 2018.

Mange husker Tor fra ulike TV-opptredener, og kanskje særlig fra The Voice, der han høsten 2013 sang seg til finalen. I 2015 fikk han hederlig omtale i de nasjonale mediene da han med sine 1100 håndtegnede tegninger animerte musikkvideoen til sin single «Statue». Samme år gav Marie og Tor for første gang ut musikk sammen med julesangen «Det hev ei rose sprunge», som siden utgivelsen er blitt spilt landet rundt på P1 ved juletider. Julekonsertene deres i hjembyen Sandnes har over flere år trukket tusenvis av publikummere. Årets konserter og albumutgivelse markerer 10årsjubileum for denne tradisjonen.

Digital Distribusjon via Lydmuren AS