Viking in Dixieland – Håvard Skåtun

Håvard Skåtun er ute med et nytt fantastisk album.

Står ikke stille

Den prisbelønnede gitaristen Haavard Skaatun (22) fra Fusa/Bergen dro like godt til Nashville, Tennessee for å spille inn sin debut-EP «Living Out Loud». Det ga mersmak. Derfor reiste han alt året etterpå, i 2015, tilbake for å spille inn debut-albumet «Flying in the Free», med ingen ringere enn Erick Jaskowiak bak spakene, og med noen av de ypperste session-musikerne country-hovedstaden har å by på.

Oppfølgeren, «A Viking in Dixieland» valgte Skaatun å spille inn her hjemme i Norge, nærmere bestemt i Nidaros Studio i Trondheim. Med seg som produsent denne gang, hadde han Åge Aleksandersens våpendrager, Skjalg Raaen. Han bidro også med tekst-hjelp, korning, dobro og lap steel-gitar.

Haavard Skaatuns musikk kan karakteriseres som både country, country-rock og sørstatsrock da det beveger seg i dette landskapet. Musikkstilen er inspirert av tradisjonell country som Blackberry Smoke står for, og mer moderne country-artister som Eric Church, Brad Paisley og Keith Urban.

Som alle artister med mye på hjertet, er veien til en skuespillertilværelse kort. Tidligere i år var Skåtun delaktig i to store spillefilmer samt én amerikansk TV-serie og én britisk. Dermed blir artisten nesten ikke til å unngå å se på skermen i løpet av neste år.

Med seg på scenen har han William Rolland (bass), Reidar Opdal (tangenter), Einar Olsson (trommer) avløst av Daniel Tveit på noen av konsertene, og Tommy Haltbakk (gitar, pedal steele).

På det siste albumet spiller nevnte Rolland, Opdal og Olsson.

For mer info, ring pressekontakt Tomas på 41927299 elller send epost til tomas@sound-promotion.

 

Release 3. november!

Cd-produksjon av Lydmuren AS