Timeline – Growndead

Growndead er et alternativt Rockeband fra Sarpsborg og Hvaler. De begynte i 2010 som et coverband ved navn Broken Bones startet opp av Gitarist Finn Andre Gjerlaugsen og Trommeslager Vegard Bogen. Senere fikk de da inn tidligere gitarist Martin Andre Brynhildsen og var her en Trio. De trengte så en bassist og fikk med broren til Finn Andre, Thomas Gjerlaugsen som også er nåværende bassist. Og som vokalist fikk de først inn Benjamin Isaksen som bestemte seg for å slutte etter hvert av private årsaker. Her fikk de så med seg Maria Guttormsen på vokal. Her begynte også Broken Bones å lage egne låter og kalte seg dermed for Growndead.
Martin Andre bestemte seg for å slutte når han skulle begynne i militæret og ikke visste hvor lenge han kom til å bli der. Her fikk vi så med nåværende gitarist, Sindre Skute.
Growndead har lenge blitt sammenlignet musikalst med band som Paramore, Icon For Hire, Fit For Rivals og diverse band med kvinnelige vokalister og etter å ha spilt noen år sammen og spilt en god del med konserter ute bestemmer de seg for å melde seg på Norske Talenter for å nå ut til et større publikum, noe som fungerer svært godt for bandet. De klarer å dra seg til en Semi – finale i Norske talenter 2017 og har fått masse gode tilbakemeldinger:

Audition runde 1:1
Mia Gundersen: Svinger Absolutt, Solid og veldig bra band!
Suleman Malin: Tøft. Jeg liker det.
Linn Skåber: Det blir en sjokkart med deilig rytme som man bare blir sugd inn i som er ganske vanskelig og brilliant. Dette er foreløpig det beste bandet vi noen gang har hatt i Norske Talenter.

Bjarne Brøndbo: Enig med Linn, det er det beste bandet vi har hatt.

Semi – Finale:

Bjarne Brøndbo: Jeg tror dere tok ut de siste 2%. Det var energi, et sinnsykt tøft visuelt bilde med koristene og veldig god prestasjoner på trommene. Det er teknisk krevenes å spille med både armer og ben samtidig og få det til å høres bra ut. Jeg hører at dere har forberedt dere veldig bra til å spille i semi – finale. Dette var en solid dose rock’n roll.

Mia Gundersen: Dere har tatt i mot hver eneste tilbakemelding som dere har fått. Dere har gjort fremskritt for hver gang. Det betyr en ting: Dette skal dere og dette vil dere og det beviser dere her. Vi kommer til å høre masse fra dere og jeg håper at folk stemmer på dere.

Linn Skåber: Det som er kjempe gøy med dere er at dere forsker så innmari mye overaskelser i acten. Det er rytmeskift, det er sånn at vi liksom må følge med hele tiden, det er så fengende og vi blir virkelig dratt inn i det. Jeg er glad for at jeg skal ha bypåske og at naboene drar bort for da skal jeg spille dere på full styrke! Og det var en av dere som sa at drømmen var å se utover et fullt stadion så langt øye kunne se med mennesker, og det tror jeg kommer til å skje. Og bakerst der skal jeg stå å rope «HVA VAR DET JEG SA?»

Suleman Malik: Jeg synes dere har steppa dere opp til et helt annet nivå. Det her var tøft og rått. Gratulerer.