The Blue Wave – Helene Bøksle

Helene Bøksle, en av Norges vakreste stemmer er ute med sitt sjette irsk-inspirerte solo-album; «The Blue Wave». Hør albumet der DU hører musikk!🎶🌊💙💜🤩

Den er spilt inn i Ventry studios, like utenfor Dublin. Platen er blitt til gjennom et tett samarbeid med den profilerte tekstforfatteren og komponisten, Brendan Graham, som blant annet står bak verdenskjente sanger som «You Raise me Up» og «The Voice».

«Tonespråket og klangen i den irske tradisjonsmusikken har et nært slektskap til det norske, og med denne platen har jeg forsøkt å forene det beste fra to verdener, og skape en musikk som gir gjenklang på tvers av landegrenser. Brendans tekster har noe universelt og vakkert i seg, som alle kan kjenne seg igjen i, og jeg er stolt av å få muligheten til å formidle disse sangene sammen med noen av de beste musikerne fra Irland og Norge», sier Helene.

Helene har i løpet av de siste to årene vært en rekke ganger i studio i Irland og spilt inn platen med norske og irske musikere, deriblant; Seán Keane, Lynda O`Connor, Joe Csibi, Denis Carey, Mick O ‘Brien og Cathy Jordan.

Helene bidrar som produsent på platen, og har skrevet sangen; «All the Light we cannot See», inspirert av boken til Anthony Doerr «Alt lyset vi ikke ser». Musikalsk ansvarlig på platen er Tove Kragset.

Musikere på «The Blue Wave»

Helene Bøksle – vokal/kor
Tove Kragset – piano/komponist
Torbjørn Økland – gitar
Lynda O’ Connor Violin – fele
Joe Csibi – bass
Denis Carey – trekkspill
David McCune – perkusjon
Mick O’ Brien – fløyte/sekkepipe
Cathy Jordan – bodhrán

Produsent: Laterna AS
Co-produsenter: Brendan Graham Artist, Tove Kragset, David McCune
Studio: Ventry studios/David McCune
Musikalsk ansvarlig/arrangør : Tove Kragset
Mastering: Pete Maher Mastering Mastering.

iTunes / Apple Music https://itunes.apple.com/album/-/id1438251684
TIDAL / WiMP http://listen.tidalhifi.com/album/96211237
Deezer http://deezer.com/album/74987172
Spotify https://play.spotify.com/album/0Vxi3iOMGvY0BmY8P0DlRg
Klicktrack Music Store http://shop.klicktrack.com/517538