Sommer’n – Hans-Olav Gammelsrud

Sommer’ n kommer nå!
Den fylkeskommunalt ansatte Hans-Olav Gammelsrud har alltid vært interessert i og hørt mye på musikk. Da han nærmet seg 50, ble imidlertid ambisjonsnivået hevet: Nå skal jeg lage låter også! Han oppdaget raskt at det da heller ikke er dumt å lære seg å spille et instrument.
Første offentlige opptreden var på nyåret 2014. Stedet var Kulturpuben i Lillestrøm, fast øvings- og framføringslokale til Skedsmo Viseklubb som Hans-Olav er medlem i. Ukulele var begynnerinstrumentet. Etter et par år gikk han over til akustisk gitar. Nå har han også gjort lillestrømling av seg og flyttet inn til sentrum av byen.
Låtene Hans-Olav skriver tekst og melodi til kan beskrives som en kombinasjon av viserock, visepunk og mer rendyrket rock. En umiskjennelig og ofte humoristisk «Gammelsrud-stil.» Betegnende er hans debutframføring av «Sommer’ n» i forbindelse med et låtskriverksted i Horten sommeren 2016. Etter sceneopptredenen kommenterte spontant en av de ansvarlige for verkstedet «dette kommer fra en annen planet.» Dermed fikk Hans-Olav ideen til artist- og merkenavnet Han Solav med assosiasjoner til Star Wars-universet (Han Solo).
Vinteren 2018 var Han Solav for første gang i studio for å gi et fyldigere lydbilde til nettopp «Sommer’ n. En energisk og rocka gladlåt som oppsummerer mye av det som kjennetegner denne årstiden. Innspillingen er gjort i Grønnsalen og produsert av Steinar Larsen. Åse Karin Hjelen har bidratt med korstemmer. Dessuten har Avia AS laget en promovideo for låten som legges ut på Facebook. Han Solav har flere låter i ermet som han planlegger å gjøre innspillinger av.

TIDAL / WiMP http://listen.tidalhifi.com/album/88081573
iTunes / Apple Music https://itunes.apple.com/album/-/id1377592607
Spotify https://play.spotify.com/album/0Vblr8eCZyocr3s507ZI0h

Digital distribusjon via Lydmuren