Save The Earth – MONNE

ENDELIG! I dag slipper MONNE sin første singel «Save the earth» på alle digitale plattformer!

Dette er en spennende artist, med en fantastisk særegenhet og et organisk uttrykk.
Vi digger både denne låten, men også resten av albumet «Digging in my soul», som vil komme ut i mars!

Sjekk den ut og legg den til i din spilleliste!

Spotify: https://open.spotify.com/album/5scnsHYXfL8Bvcss73KTiZ


Om utgivelsen, av Tom Skjeklesæther

«Save the Earth»
fra albumet Digging in my Soul
«One day I´m going to save the Earth/ don´t know when, don´t know how/.»

Der unge mennesker for bare få år siden drømte om å gjøre en innsats lokalt, kanskje i landet de bodde i, må de som vokser opp i det nye årtusenet legge lista vesentlig høyere. Rett og slett fordi vi som har kommet før dem har føkka opp så kraftig at det nå virkelig handler om det største prosjektet av dem alle. Å redde kloden de, og barna deres igjen, skal bo på.

Monne Stang Møller har vært alt annet enn en hemmelighet i Haldens stadig frodige, unge musikkmiljø de siste tre-fire årene.

Med en markant stemme, egenskrevne sanger og sceneopptredener som har sjarmert publikum med en blanding av naiv uskyld og intens tilstedeværelse, har Monne sørget for at en stadig voksende fanklubb har ventet på innspilte sanger. På Monnes debutalbum, som har fått den lett mystiske tittelen Digging in my Soul.

Musikktalenter som vokser opp i Halden nyter en udiskutabel luksus, grensebyen teller et stort antall førstedivisjons musikere og produsenter. Noen av dem opererer nasjonalt og internasjonalt. Monne har samarbeidet med en av de mest kjente, og anerkjente; multiinstrumentalisten, komponisten og produsenten Geir Sundstøl – sundstoell.

Det siste året har de ti sangene som er å høre på Digging in my Soul, alle skrevet av Stang Møller selv, funnet sin form i Sundstøls Studio Intim med gitaristen som produsent.

Monne har således kunne benytte seg av Sundstøl, og hans håndgangne man, trommeslageren Erland Dahlen, og deres leksikalske musikerferdigheter.

Derfor hører vi lyden av munnspill, pedal steel, national guitar, mandolin, cumbus, opitgan, tubular bells, moog minitaur bass, dulcimer, blossom bells, musical saw, maracas, trommemaskin, xylofon, wah wah tube, log drum, metal plate, bell tree, frame drum, wood blocks, sleigh bells og tamburin. Og ja; trommer, bass og gitar.

Haldenserne Markus Linge og Marius Granberg Rekstad bidrar med henholdsvis gitar og omnichord.

Resultatet er en musikalsk tidsreise som foregår både fremover og bakover i tid samtidig, som om du skulle forvillet deg inn på en folk-klubb i Ringenes Herre, mens den selvkjørende Teslaen venter utenfor.

– Tom Skjeklesæther

Mastering: George Tanderø
Johannes Granseth
Vilde Varg Kjeholt
Martine Bjørnstad
André Fjørtoft
Bakke Consulting
Harald Tømte
NPS Music
Terje Støldal
Ragna M Records
The Orchard