Sara Elise Forsell – Someone Who´d Watch My Back

Sara Elise Forsell slipper sin hittil største produksjon når hun gir ut singelen «Someone Who’d Watch My Back». Strykerne, ledet av Bjørn Halstensen, bidrar fra første tone til en dramatisk oppbygning av balladen.
Saras stemme er faretruende fløyelsmyk, men til tider har den imponerende undertoner av råskap som snerres ut over et tungt komp. Det blir ikke mindre kontrastfylt når Eivind Ystrøm Petersen sin elgitar nådeløst skjærer gjennom teppet av struktur og kaster seg over i en halsbrekkende avslutning av solopartiet.

Dette er stødig vintage-soul som sender deg ut i et mørkt univers av spenning, klassisk søken etter kjærlighet, dobbeltagenter og truende farer. Med erfarne musikere som Totto Hansen på trommer og Anders Amundsen på bass, har låtskriveren, produsenten og pianisten Chris Grant sett lys i mørket. Og når spotlighten igjen rettes mot Sara Elise Forsell i hennes nakne solo-avslutning, kommer både sårbarhet og stemmeteknikk maksimalt frem før en pompøs outro gjør opplevelsen komplett.

Strykekvartetten på innspillingen består av Ole Hermann Huth, Helle Tennøe Andersen, Elizabeta Graovac og Maria Serafin.

Den andre låta på utgivelsen, «How Does It Work For Ya», er retro soul-funk med attitude, blåsere og et stødig driv. Den blir nok lett et alternativ for de danseglade på nachspielet. På blåsere på innspillingen finner vi Espen Christoffersen på trompet og Gard Eriksen på saksofon.

Litt om Sara:

Sara Elise Forsell er en 34 år gammel dame fra Sarpsborg, som har sunget aktivt i mange konstellasjoner siden hun var 20 år. Vi kjenner henne blant annet som fast medlem i Pulse Of Floyd, Elvis-tribute, party/coverbandet Jam’n Five og Chris Grant Company. Hun har sunget med Pål Flaata, Benny Borg, Lasse Sagen, Trine Rein, Odd Rene Andersen og Ole Evenrud og mange flere.

Hun var i 2019 deltager på og spilte med sitt eget band på Kardamili International Jazz Festival, samt på Makarska Autumn Leaves International Jazz festival.

Sara Elise Forsell har hittil gitt ut 12 låter skrevet og produsert av Chris Grant/ Ivar Erling Hansen i EP- og singleformat på digitale musikktjenester. I fjor startet hun opp Sara Elise Forsell Band, som fokuserer på egenskrevet materiale samt covermateriale innen soul, blues og funk. Bandet teller 5 medlemmer, og består i tillegg til Sara selv av 4 erfarne musikere på trommer, bass, gitar og tangenter.

https://open.spotify.com/album/4oCFFkUNZwD5MIG1ish2PG