Netherworld Triumphant pt. 1 – Hex A.D.

Hex A.D er i dag ute digitalt med sin første singel fra sitt kommende album!

Om utgivelsen:
Tittelsporet fra det kommende albumet er et epos i to deler som til sammen utgjør 14 minutter med groovy tungrock à la Uriah Heep møter Kyuss som plutselig braker løs i flytende Pink Floyd og infernalske King Crimson riff. Med andre ord, en skive vi har ekstremt stor tro på, og vi har all grunn til å tro at 2018 er året hvor enda flere får øynene opp for dette tungrockbandet fra Vestfold.

Musikken til Hex A.D. er doomy, blytung og riffbasert, men bærer også tydelig preg av medlemmenes progressive preferanser. Bandets klassiske rockesound kan fort sende tankene i retning av 1970-tallet, uten at det oppleves som direkte retro.

Vokalist Henrik Haugsnes Kaupang komponerer både tekst og melodier, og tar hovedansvaret i studio, hvor han spiller alt av instrumenter foruten tangenter. Orgel og mellotron håndteres av maestro Magnus Johansen, både live og i studio. Bandet har siden 2011 hatt et tett samarbeid med produsent Chris Tsangarides og han har satt sitt umiskjennelige preg på bandets album.

På scenen legger bandet vekt på spontanitet og improvisasjon, og det er her det virkelig slår gnister. Magnus har i flere år fått tett oppfølging av selveste Jon Lord fra Deep Purple, og hvis det fins ett menneske som virkelig vet hva det vil si å «play on the edge» så må det være ham. Denne forkjærligheten for det spontane og intense deles også av bandets rytmeseksjon; bassist Are With Gogstad og trommis Mats Haugsnes Kaupang trives begge best når det er høyt, farlig og levende.

Flere av bandets medlemmer har i en årrekke turnert i Europa og Asia med artister som Blaze Bayley, Paul Di’Anno, Geoff Nicholls, Bernie Marsden, Ripper Owens og Rowan Robertson, kjent for sin tid i Dio. Sistnevnte har ved flere anledninger vært gjest med Hex A.D. live, og blir ikke bare å høre på bandets kommende album, men også på konserter i fremtiden.

Spotify: https://play.spotify.com/album/1Y8SE3JJnMP4b57RLIdjYo
iTunes: https://itunes.apple.com/album/-/id1376635260
Tidal: http://listen.tidalhifi.com/album/87956016

Digital distribusjon via Lydmuren AS