Kæm e du – Jan Dahlen

Jan Dahlen er i dag ute med sitt nye album i dag!

Om utgivelsen:
Nytt album, «Kæm e du» ute nå som CD og på div. strømmetjenester. Albumet føyer seg fint inn i rekken av tidligere utgitte plater, både med bandet Jan Dahlen & The Shotgun Riders og soloalbumene. Musikken er et tverrsnitt av Jan Dahlens americana-univers, med elementer av country/rock/roots/blues. Noen av landets mest erfarne musikere innen sjangeren, som Knut Hem, Terje Kinn, Reidar Larsen og Amund Maarud (offisiell side), spiller på låtene. Og Knut Hem har produsert albumet. Den ferske CD kan kjøpes ved å gå inn på hjemmesiden www.jandahlen.com og sende mail til janedahlen@hotmail.com.

Bakgrunn for Jan Dahlen:
Norsk artist, sanger/låtskriver innen americana/country/folk/roots/blues som foruten å skrive låter til eget bruk også har skrevet for andre artister. Har en lang karriere bak seg og har turnert hele landet både med band og alene som trubadur.
Startet som visesanger på slutten av 1960-tallet i Kristiansund. Var med i gruppen «Den Mjød» på begynnelsen av 70-tallet og gjorde cover av Neil Young og Crosby, Stills, Nash & Young låter.
Flyttet til Oslo i 1974 og deltok på Finn Kalviks «Nøkkelen ligger under matta».
Startet bandet Jan Dahlen & The Shotgun Riders i 1981, og ga ut live album fra Club 7 i 1983.
Soloalbumet «Hillbilly touch» produsert av Dwight Yoakams produksjonsteam, Dusty Wakeman og Pete Anderson, kom i 1988 og ga en nominasjon til Spellemannsprisen innen country.
Jan deltok på det norske band-aid prosjektet, «Sammen for livet», som fikk en Spellemannspris. Og spilte m/bandet på den TV-sendte livekonserten på Aker Brygge.
I 1993 kom soloalbumet «Mitt bæste før dæ» på norsk, utgitt av Universal.
I 1999 kom solo 3-spors EP «Løgn».
Jan deltok også med en egen låt «Uinder fjord´n i bil» på albumet «Ut av havet», en samling med div kjente kristiansundsartister, bl.a. Frode Alnæs, Lynni Treekrem og ELG.
Deltok også med egne låter på album med holmliartister «Vi har det meste», Holmlia 20 år i 2001.
Og i 2006 kom albumet «Love and affection» – en feiring av Shotgun Riders 25-års jubileum.

Nå i 2018 er Jan altså klar for nok et soloalbum på norsk, «Kæm e du». Et americana album med stort sett egne låter, bortsett fra en låt av Willie Dixon, og alt fra country til blues og rock.

iTunes / Apple Music https://itunes.apple.com/album/-/id1438137199
TIDAL / WiMP http://listen.tidalhifi.com/album/96147987
Deezer http://deezer.com/album/74894042
Spotify https://play.spotify.com/album/5ftW7Z5zbwIsLPOXMxV7jj
Klicktrack Music Store http://shop.klicktrack.com/534950