Om Mix

Jeg vil at Lydmuren mikser for meg. Hva nå?

Vi mikser i Pro Tools 12 HDX, med plug-ins fra Waves, Slate Digital, Celemony, Massey, FabFilter med flere. Vi har et kommersielt utgangspunkt, og prøver å få din musikk til å stå seg godt sammenlignet med annen musikk av samme sjanger. Send oss gjerne en ferdig produksjon i samme stilart som referanse.

Hvordan leverer jeg filer?

Filene leveres som wav-filer, mono eller stereo slik de er originalt. Pass på at typiske mono-kilder (vokal, skarptromme etc) leveres i mono, og ikke som en «fake» stereofil, da dette skaper merarbeid. Filene skal være uten plug-ins og effekter, med mindre en spesiell effekt skal være med. Gitarspor med amp-plugins leveres selvsagt med disse amp-effektene med i fila. Filene lastes opp pakket som en stor zip-fil her. Husk å sende oss en mail i tillegg for å gjøre bestillingen, og at vi får nødvendige detaljer av deg. Vi kan også motta ferdig Pro Tools prosjekt, da slipper du å kjøre ut filer.

Er det noen begrensning i antallet spor jeg kan sende inn til miksing?

Ja, vi setter et tak på 256 spor i 44,1khz, men kontakt oss dersom du har behov som går utover dette.

Hva med MIDI?

Spill ned (bounce) alle software-instrumenter til lydfiler. Vi har sikkert ikke de samme plug-ins som deg, så du må selv bestemme lyden du vil ha. Miksfilene vi mottar skal kun være audiofiler.

Hva med tegn som ” £$“ % / ,. ?!” i filnavn eller tittel?

Ikke bruk andre tegn enn vanlige bokstaver, mellomrom og tall, da spesielle tegn skal gi problemer ved overføring eller avspilling.

Kan jeg kommentere og endre detaljer i miksen jeg mottar?

Du vil få anledning til å gi din mening innenfor hva som er rimelig hva gjelder nivåer eller effektbruk, slik som ”ta ned klangen på vokalen”, ”skru opp bass-soloen”, ”mer klikk i basstromma” og lignende. Dersom du vil ha full kreativ kontroll på miksen din, bør du være til stede i sluttfasen av mikseprosessen.

Hva vil dette koste?

Prisen vil avhenge av antall spor, og eventuelle rettelser vi må gjøre. For en større miksjobb går det med ca én dag, og da gjelder prisene for heldag eller enkelttimer. Prisene for studio finner du her. Vi gir deg endelig prisoverslag når vi har sett gjennom alle filer.