Goodbye Yellow Roses – Hege Øversveen

”Goodbye yellow Roses” er Hege Øversveen’s andre album.
Etter noen år med leting etter den riktige produsenten, ble Øversveen ved en tilfeldighet kjent med Brett Ryan Stewart da hun var på nok et besøk i musikkhovedstaden Nashville.
Noen ganger snakker man bare samme språk. I dette tilfellet, ikke bokstavelig talt.Albumet viser lekenhet i både sjanger og instrumentering. Og viser en melodiøs blanding av pop og rock og country.
På ”Just let him love you” får man høre folkemusikeren Sissel Morken Gullord på bukkehorn (kjent fra Disney’s Frozen). Hun tok med hornet i studio til Jon Anders Narum på Eina og ikke lenge etter trillet tårene i Nashville.
På tittelsporet ”Goodbye yellow roses” hører man Morten Andreas Raddum gjøre harmonier (Silver Street). En låt som de skrev sammen på Øversveen sin egen låtskrivercamp på Toten.
”Here we are” skrev hun med countryartist Jessie Brown i Nashville. Jessie er fra Indiana og Øversveen fra Biri. Og de skildrer Nashville-opplevelsen og forteller lytterne hvor viktig det er å være tro mot seg selv. Uansett hvor man er i verden.
Med rockeren ”Get the fuck out” får Hege på sin egen måte uttrykt hvor ”bygdedyret within” hører hjemme!

Albumet er innspilt hos The Sound Shelter og bandet på albumet består av blant annet: Bones Hillman (bassist i det australske bandet Midnight Oil), pianist Randy Leago (Lucinda Williams, The Beach Boys, Kathy Mattea). Som også deltar med saxofon og trekkspill, gitarist Mike Payne (Francesca Batistelli, Luke Brian), pianist Randy Leago (Lucinda Williams, The Beach Boys, Kathy Mattea). Som også deltar med saxofon og trekkspill. Og trommeslager Steve Latanation (Agent Orange, The Boxmasters),

OM HEGE:
Det var først i 20-årene at hun tok opp gitaren og begynte å skrive låter. Både tekster og melodier kom naturlig og ble til slutt en stor del av livet.
I 2010 ble hun kjent med flere musikere fra Nashville, og ikke lenge etter befant hun seg i et studio på Music Row og skulle spille inn