Beautiful Mind – Ranveig Seljemark

«Beautiful Mind» er Ranveig Seljemarks fjerde singel som soloartist. Ranveig er mest kjent som en av vokalistsøstrene i bandet Seljemark, som tidligere har gitt ut fire album. Som freelance sanger og korist har hun også jobbet med artister som Nik Kershaw, Graham Gouldman (10cc), Chris Thompson (Manfred Mann), Joe Lynn Turner (Deep Purple), Tony Carey (Rainbow/Planet P Project), Carola Häggkvist, Adam Douglas, Jan Eggum, Rita Eriksen, Stage Dolls og mange flere. Ranveig bor i Trondheim, men kommer opprinnelig fra Sømna på Helgelandskysten.

De tre første singlene, «Miles Away From Home», «Louis» og «Walls of Jericho» har alle gått i rotasjon på en av Englands største radiostasjoner for country musikk, UK Country Radio, i tillegg til en del spilling på nrk P1, P1+ og Ordentlig Radio.

Beautiful Mind er vanskelig å plassere i en enkelt sjanger, da den både hinter mot 40-tallets evergreens, såvel som gospel og country. Teksten er skrevet med tanke på unge mennesker som strever med å finne seg til rette og som føler seg utenfor. Låten er spilt inn live i Sørgården Studio på Ler i Melhus kommune med et superlag av musikere og med Håvard Soknes som produsent.

Tekst og melodi: Ranveig Seljemark

Medvirkende musikere:
Hans Bollandsås – el. gitar
Øyvind Smidt – fiolin og mandolin
Kriss Stemland – piano og akk. gitar
Kjetil Sandnes – bass
Stian Lundberg – trommer
Helene Dybdahl Gerhardsen – kor

Innspilt i Sørgården Studio, Melhus.
Tekniker og produsent – Håvard Soknes
Mastring – Morten Stendahl
Label – Farm Valley Records

e-mail: rseljemark@gmail.com
telefon: 41648362