Chris Grant Company – Dirty Job

Sarpsborg/Fredrikstadbandet Chris Grant Company slipper nytt album, «Dirty Job»

De har i forbindelse med det nye albumet skiftet navn fra det noe lengre tidligere navnet Chris Grant And The Swingin’ Rocky Tonk Company. – Det nye navnet er mer praktisk, gir rom for en justert retning, og mer musikalsk handlingsrom i fremtiden, sier bandets frontfigur, Chris Grant.

Albumet «Dirty Job» med 10 nye, egenkomponerte låter slippes på digtale musikktjenester fredag 24. mai. Albumet er delvis innspilt live, og mikset og mastret hos det anerkjente studioet Lydmuren AS på Greåker.

Chris Grant er produsent, komponist og låtskriver. Låtene er arrangert av Kjetil Veum og Chris Grant.

Musikere er Kjetil Veum på trommer, Anders Amundsen på bass, Eivind Ystrøm Petersen på gitarer, lap steel, dobro og mandolin, Chris Grant på lead vokal og tangenter, og Lene Aal og Sara Elise Forsell på koring.

– Jeg har over tid skrevet låter som heller i en bluesa retning, og tanken bak helheten på albumet er å levere en pakke med røttene godt forankret i den tradisjonelle bluesverdenen, men hvor vi i enkelte tilfeller pusher grensene på stilarten ved å utfordre bl. a. akkorder og melodi. Eksempel på dette er den melankolske balladen «She’s Got Your Shadow». Dette gjøres også ved å blande enkelte moderne tekstelementer inn i en stilart med lange tradisjoner, eksempelvis på låta «Digital Blues», samt på tittellåta «Dirty Job».

– Tekstmessig vil låtene nok oppleves som kontrastfylte. Gladlåter som «Just Gotta Love It» og «It’s Getting Hot In Here» avløses av innslag av den tyngre delen av bluesens uttrykk, som i låta «So Hard» og «War Of My Own». Alt i alt har vi laget et noe mørkere album enn tidligere utgivelser. Så håper vi at det blir godt mottatt. Uansett gleder bandet seg til å presentere denne produksjonen, samt til å spille låtene live.

– Samarbeidet rundt innspillingen og arrangeringen i studio har vært inspirerende og positivt, og jeg føler at alle i bandet har lagt ned en maksimal innsats for å få et godt resultat i skiva, og jeg vil takke samtlige hjertelig for det, sier Chris Grant.

Samtidig vil han takke alle hos Lydmuren for godt teknisk samarbeid i hele prosessen, samt alle rundt bandet som har støttet oppom i hele perioden.